Journalist

Achmed Majid

Published in de Gelderlander, de Volkskrant, Energeia, FD and Het Parool
Followers
0
Articles
47
Media
5
Collaborated with

Highlighted

Achmed Majid for de Gelderlander
Dec 06 ’18

Ik heb mensen om me heen zien sterven van de honger

ZETTEN - Het is warm in de personeelskamer van de Jumbo in Zetten. Filiaalhouder Teun van Blijderveen (54) heeft zijn jas uitgetrokken. Naast hem zit de Keniaanse Brevin Ogolla (18), sinds twee weken werkzaam in de supermarkt. Onder zijn Jumbo-shirt heeft hij een dikke trui aangetrokken. De twee vesten en een jas die hij aan zijn stoel heeft gehangen verraden dat hij de temperatuur niet vertrouwt.

,,Ik klopte laatst op zijn kamerdeur om hem wakker te maken. Bleek hij met een muts op en een winter…

Achmed Majid for de Volkskrant
Sep 27 ’18

Waarom supermarkten wegwerpplastic blijven verkopen

De Duitse supermarktketen Rewe wil wegwerpplastic volledig verbieden, zo werd deze maand bekend. Waarom neemt Nederland geen afscheid van plastic bordjes, bestek en ander wegwerpspul?

'We kunnen niet accepteren dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zit', zei Frans Timmermans in mei op de Duitse tv-zender ZDF. De vicepresident van de Europese commissie presenteerde die maand samen met collega Jyrki Katainen een plan voor een verbod op wegwerpplastic. Bedrijven in Duitsland…

Achmed Majid for de Gelderlander
Sep 15 ’18

Reizigers: tijd voor oplossing voor drukte op station Zetten-Andelst

Reizigers: tijd voor oplossing voor drukte op station Zetten-Andelst

ANDELST/ ZETTEN - Doordeweeks in de ochtendspits de trein pakken op station Zetten-Andelst is zo goed als onmogelijk. De hoop is nu gevestigd op bussen die Arriva inzet.

Elke ochtend rond de klok van acht staan twintig tot dertig mensen te wachten op spoor 2 van station Zetten-Andelst. Het is dan spitsuur, omdat de meeste lessen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen om 09.00 uur beginnen. De Arriva-treinen hebben slechts twee w…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

47 articles