Journalist

Ellen Contant

Nieuws(reportages), achtergrondartikelen, research, diepteinterviews (de mens achter het verhaal), reiserportages. Pure observeerder die registreert met de onbevangenheid van een kind.
Volgers
1
Artikelen
5
Media
1

Uitgelicht

Ellen Contant voor De Telegraaf
do. 17 mrt. ’16

Breivik maakt geen schijn van kans — Bizar proces

Op de tweede dag van het proces dat Breivik aanspande tegen de Noorse staat wegens vermeende schending van de mensenrechten wordt steeds duidelijker dat zijn zaak flinterdun is.

Vandaag mocht de massamoordenaar van de aanslagen in 2011 een verklaring afleggen over hoe hij zijn isolatieregime in de gevangenis ervaart. ,,Ik word slechter dan een dier behandeld'', klaagde de 37-jarige extremist die is veroordeeld wegens het vermoorden van 77 mensen, overwegend minderjarigen.

Breivik klaagt het meest …

Ellen Contant voor De Telegraaf
di. 15 mrt. ’16

Nieuwe stunt van Anders Breivik — Rechtszaak

Vandaag start de streng beveiligde rechtszaak die Anders Breivik heeft aangespannen tegen de Noorse staat om zijn isolatie aan te vechten. Hij beschuldigt de Noorse staat van mensenrechtenschendingen.

Het proces, dat zal plaatsvinden in de gymzaal van de extra beveiligde inrichting van Skien waar Breivik gevangen zit, is streng beveiligd. Zo geldt er vliegverbod - ook voor drones - rondom de gevangenis en zijn de parketwachten en agenten buiten de gevangenis bewapend, een unicum.

2014

2015

2016

2017

2018

2019

5 stukken

versie master.6f6408a · production modus · 3 dagen geleden uitgebracht